ZicLok 3Dprint1

  - Snel, klik vast, klik los, zonder doorsteken
  - Losmaakbaar, grote kracht
  - Duurzaam, sterk en langdurig herbruikbaar
  - Principe vrij van patenten


engels

Voordelen van ZicLok binders :

Makkelijk
Koppelen door de strip kan eenvoudig door deze vanaf de bovenkant zijdelings in te trekken. Zonder te kijken kan de strip op een vrij te kiezen lengte worden vastgemaakt. Extra spannen kan gebeuren in dezelfde beweging.

Losmaakbaar en duurzaam

Losmaken en verwijderen van de strip kan op een makkelijke manier door zijdelings trekken. Een lip zekert de ingelegde positie. De toepasbaarheid van veel soorten kunststof door het effectieve gebruik van het materiaal en het langdurige gebruik maken de ZicLok bundelband tot een duurzaam hulpmiddel.

Snelheid

Snel werken maakt de binder bruikbaar voor kortdurend bundelen of veelvuldig gebruik. Tijdelijk bundelen en vastmaken is handig bij hanteren van voorwerpen.

Sterkte
De ZicLok kop drukt zichzelf rond de strip en ondersteunt de pallen met toenemende kracht als de trekkracht vergroot. Dit is dankzij een nieuw ontwikkeld mechanisme. De beweging van de pallen is zeer precies. Dit maakt het mogelijk een hoge bundelkracht te bereiken.

Lage kosten
De kabelbinders kunnen uit een stuk worden gefabriceerd door spuitgieten in een eenvoudige tweedelige matrijs. Het product is heel duurzaam.

Uitvinding
Het ZicLok systeem is een eenvoudig koppelsysteem dat zijwaarts koppelen combineert met een hoge belastbaarheid. Het is fundamenteel anders dan alle andere soorten hoog belastbare universele spanbare stripkoppelingen en overtreft ze allemaal wat betreft snelheid.

Toekomst
Verschillende toepassingen voor dit systeem, met verschillende afmetingen en vormen zijn denkbaar. Voor technisch gebruik of in het huishouden, de keuken, de tuin of doe-het-zelf.

Productie
ZicLok bundelbanden kunnen worden geproduceerd door SLS 3Dprinten. Deze zijn beneden getoond. Ze kunnen worden gebruikt voor middelzware belastingen. Ditzelfde model kan na enige aanpassingen ook worden geproduceerd door spuitgieten. Deze banden hebben grote sterkte en kunnen goed spannen door fijnere vertanding.Biobind

Biobind binders maken gebruik van een iets andere uitvoering van de ZicLok koppeling. De pallen die de tanden aangrijpen vormen hierbij sterker een geheel met de kanten. Een testmodel is gemaakt met 3D printen uit een rubberachtig materiaal. Deze binders, zoals hiernaast getoond, zijn ontworpen om levend materiaal zoals jonge bomen aan te binden.Ze zijn extra flexibel en kunnen opnieuw worden gebruikt als de boom groeit.

Aanbrengen van deze binders kost weinig tijd zoals alle ZicLok binders, een paar eenvoudige bewegingen zijn voldoende. Losmaken en weer vastmaken gaat heel snel, zonder gereedschap te gebruiken. Afbreekbaar kunststof kan worden gebruikt voor de fabricage, wat verontreiniging vermindert als binders onbedoeld verloren gaan.

De octrooien zijn vrijgegeven : NL1033810C2, US8578565 en EU EP2280881.

Contact
ZicTie
Start
De strip vindt zijn positie, geleid door de aangrijplip.

ZicTie
Intrekken van de strip in de open voorzijde van het doorvoerkanaal.

ZicTie
De strip is bevestigd, met een klikkende beweging ingetrokken in het koppelkanaal en gespannen.

ZicTie
Vast


ZicTie
Losmaken
Het vrije einde uit de kop trekken.

ZicTie
Los
Na losmaken klaar voor hergebruik.

Andere 3D geprinte binders (SLS) :