ZicLok Binder

  - Snel, klik vast, klik los
  - Losmaakbaar, grote kracht en duurzaam


engels

Voordelen van ZicLok(r) binders :

Makkelijk
Koppelen door de strip eenvoudig vanaf de bovenkant zijdelings in te trekken. Zonder te kijken kan de strip op een vrij te kiezen lengte worden vastgemaakt. Extra spannen kan gebeuren in dezelfde beweging.

Losmaakbaar

Losmaken en verwijderen van de strip op een makkelijke manier door zijdelings trekken. Een lip zekert de ingelegde positie. De effectieve materiaaltoepassing en het vele malen herhaalbare gebruik maken de ZicLok bundelband tot een duurzaam hulpmiddel.

Snelheid

Snel werken opent de weg naar kortdurend bundelen. Tijdelijk bundelen en vastmaken helpt bij hanteren van voorwerpen.

Sterkte
De ZicLok kop drukt zichzelf rond de strip en ondersteunt de pallen met toenemende kracht als de trekkracht vergroot. Dit is te danken aan een nieuw ontwikkeld mechanisme. De beweging van de pallen is zeer precies. Gering meebewegen maakt het mogelijk een hoge bundelkracht te bereiken.

Lage productiekosten
De kabelbinders kunnen uit een stuk worden gefabriceerd door spuitgieten in een eenvoudige tweedelige matrijs. Door relatief lage spanningen in het materiaal is het mogelijk mogelijk zeer diverse kunststoffen te gebruiken, waaronder biokunststoffen.

Uitvinding
Het ZicLok systeem is het enige koppelsyteem dat zijwaarts koppelen combineert met een hoge belastbaarheid. Het is fundamenteel anders dan alle andere soorten hoog belastbare universele spanbare stripkoppelingen en overtreft ze allemaal wat betreft snelheid.

Toekomst
Verschillende toepassingen voor dit systeem, met verschillende afmetingen en vormen zijn denkbaar. Voor technisch gebruik of in het huishouden, de keuken, de tuin of doe-het-zelf.
Een eerste model is in een klein aantal geproduceerd door spuitgieten. het is een sterke bundelstrip met een grote kop en een ronde strip met grote tanden, zoals hierboven getoond.
Een videoregistratie die het gebruik van deze bundelband laat zien is hier te vinden.

Biobind

Biobind(r) binders maken gebruik van een andere uitvoering van de ZicLok koppeling. De pallen die de tanden aangrijpen vormen sterker een geheel met de kanten. Een testmodel is gemaakt met 3D printen. Deze binders, zoals hiernaast getoond, zijn ontworpen om levend materiaal zoals jonge bomen aan te binden.Ze zijn extra flexibel en kunnen opnieuw worden gebruikt als de boom groeit.

Aanbrengen van deze binders kost weinig tijd zoals alle ZicLok binders. Slechts enkele eenvoudige bewegingen zijn nodig. Losmaken gaat heel snel, zonder gereedschap te gebruiken. Afbreekbaar kunststof kan worden gebruikt voor de fabricage, wat verontreiniging vermindert als binders onbedoeld verloren gaan.

ZicLok patenten, niet meer van kracht : US8578565, NL1037325, NL1033810, and EP2280881 .

Contact
ZicTie
Start
De strip vindt zijn positie, geleid door de aangrijplip.

ZicTie
Intrekken van de strip in de open voorzijde van het doorvoerkanaal.

ZicTie
De strip is bevestigd, met een klikkende beweging ingetrokken in het koppelkanaal en gespannen.

ZicTie
Vast


ZicTie
Losmaken
Het vrije einde uit de kop trekken.

ZicTie
Los
Na losmaken klaar voor hergebruik.

3D print ZicLok binders
Gebruik


De binders zijn bij de uiteinden met elkaar verbonden voor de fabricage. De verbindingen moeten losgemaakt worden, door doorknippen of afbreken van de verbindingen. Hiermee zijn ze bevestigd aan het montagebalkje dat rood is aangegeven in de figuur rechts.

Na dit losmaken kan het nodig zijn resten printpoeder te verwijderen uit holtes en van oppervlakten. Dit kan gedaan worden met een stug borsteltje zoals een tandenborstel en een dun stokje.
In het begin is het materiaal nogal stroef maar het wordt gladder bij gebruik. Het is aan te raden voor maximale sterkte om de buigende delen voor eerste gebruik langzaam voor te buigen.

Het vastmaken van de binder in de kop gebeurt door met een zijdelingse beweging de strip onder de bovenlip te steken en dan met een trekkende beweging in het doorvoerkanaal te laten klikken. De strip kan verder gespannen worden door trekken aan het uitstekende deel en de kop of de treklip. De treklip is ook bestemd om de koppeling met een hand vast te klemmen tegen het materiaal dat omklemd moet worden, zodat de andere hand vrij is om de strip in te leggen.
connection